تنگ لیتون آجم؛ بهشت گمشده گردشگران در ایران
به گزارش لیسو، شهرستان کهگیلویه از وسیع ترین شهرستان های استان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن اقلیم های متفاوت در دو ناحیه سردسیری و گرمسیری به اسم مقصدی مناسب برای گردشگران و طبیعت دوستان شناخته می گردد. تنگ لیتون یکی از جاذبه های طبیعی و بکر منطقه دلی آجم از توابع شهرستان کهگیلویه است. آب جاری و سرد این تنگه در فصل تابستان باعث جذب گردشگران می گردد.

تنگ زیبای لیتون با زیبایی های بی نظیرش مانند بهشتی است که کمتر به آن توجه شده است. رودخانه پرآب آجم از این تنگ سرچشمه می گیرد و در تمام فصول سال در این تنگ زیبا جاری است. وجود غارهای تاریخی و آبشارهای مفرح هم بر زیبایی های این منطقه افزوده است.
با توجه به آب شیرین و همواره جاری تنگ لیتون در پایین دست این آبشار بیش از 50 هکتار باغ مرکبات، 100 هکتار مزارع برنج و یک واحد پرورش ماهی از سوی اهالی این منطقه ایجاد شده است.
آنچه لیتون را مهجور قرار داده راه خاکی این تنگه زیباست که با شهر دیشموک 70 کیلومتر فاصله دارد و این راه خاکی بازدید از این منطقه زیبا را برای گردشگران مشکل نموده است.
دلی آجم با وجود بیش از 45 خانوار از امکانات اولیه مانند راه ارتباطی مناسب، برق و آب لوله کشی هم بی بهره مانده است.
منبع: گردشبان