ابلاغ برنامه توسعه زنجیره پرورش ماهیان خاویاری
به گزارش لیسو، تهران (پانا) - رئیس سازمان شیلات ایران از ابلاغ جزییات برنامه تحولی توسعه زنجیره پرورش ماهیان خاویاری در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، نبی اله خون میرزایی افزود: تمام حلقه های زنجیره پرورش ماهیان خاویاری اعم از حلقه های مولدسازی، تکثیر، تولید بچه ماهی، کارخانه خوراک، مزارع حد واسط پرورشی، مزارع پرورشی، کارخانجات فرآوری و بسته بندی و شبکه صادرات در برنامه تحولی وزیر جهاد کشاورزی مورد توجه قرار گرفته است.
وی میزان تولید گوشت ماهیان خاویاری در 8 ماهه سال جاری را 1400 تن و خاویار پرورشی را 11 تن گفت.
خون میرزایی افزود: در حال حاضر بیش از 175 مزرعه فعال پرورش ماهیان خاویاری در کشور فعال هستند که شامل مزارع تجاری شناسنامه دار و مزارع خرد خانگی می شوند.
وی ادامه داد: از این تعداد بیش از 145 مزرعه تجاری و شناسنامه دار هستند.
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: ظرفیت تولید سالانه گوشت ماهیان خاویاری در این مزارع بیش از 7500 تن و خاویار پرورشی بیش از 100 تن است.
وی گفت: در استان گیلان 71 مزرعه بزرگ تجاری و خرد خانگی پرورش ماهیان خاویاری فعالیت می کنند که بیش از 1200 تن ظرفیت تولید گوشت و بیش از 12 تن خاویار دارند.
خون میرزایی اذعان داشت: در 8 ماهه سال جاری در مزارع استان گیلان بیش از 180 تن گوشت ماهیان خاویاری و حدود 4500 کیلوگرم خاویار تولید شده است.
وی با بیان این که در حال حاضر در 21 استان کشور ماهیان خاویاری پرورش داده می شوند، شرح داد: برنامه پرورش ماهیان خاویاری را در 31 استان کشور در دستور کار این سازمان قرار داده ایم.
خون میرزایی درباره صادرات این محصولات گفت: بر اساس آمار گمرک در 9 ماهه سال جاری نزدیک به 3300 کیلوگرم خاویار پرورشی به 27 کشور دنیا صادر شده است.
وی افزود: عمده گوشت این ماهیان در داخل کشور مصرف می شود و میزان کمی از آن صادر می شود.
منبع: خبرگزاری پانا