با جدیدترین تکنولوژی تلویزیون در جهان آشنا شوید
به گزارش لیسو، سال ها پیش برای خرید تلویزیون انتخاب خیلی محدودی وجود داشت و بر اساس این سال که تلویزیون رنگی بخریم یا سیاه و سفید تصمیم گیری می شد. امروز دنیای تلویزیون بسیار فرق دارد و جدیدترین تکنولوژی تلویزیون در بازار موجود است. حتماً زیاد نام تلویزیون هوشمند را شنیده اید و اینکه چه فرقی با تلویزیون معمولی دارد، سوال بسیار مهمی است.
وقتی وارد یک فروشگاه برای خرید تلویزیون می شوید، فروشنده با اصطلاحات تخصصی که به کار می برد، ممکن است شما را گیج کند و اصلا از حرف هایش سر در نیاورید. نگران نباشید، این راهنمای ساده برای شما نوشته شده است تا درک تفاوت های انواع مختلف و آشنایی با انواع تکنولوژی تلویزیون برایتان آسان گردد.
در این مطلب جدیدترین تکنولوژی تلویزیون بر سه اساس آنالیز می گردد.
- بر اساس فناوری صفحه نمایش
- بر اساس رزولوشن صفحه نمایش
- بر اساس ساده یا هوشمند بودن
انواع تلویزیون بر اساس فناوری نمایشگر
- پنل های نمایش پلاسما
- تلویزیون کریستال مایع (LCD)
- تلویزیون های LED
- تلویزیون دیود ساطع نور ارگانیک (OLED)
- تلویزیون های دیود ساطع نور کوانتومی (QLED)
- تلویزیون ساده یا هوشمند؟
پنل های نمایش پلاسما
پنل های پلاسما (PDP) یک از جدیدترین تکنولوژی تلویزیون در حاضر است که در صفحه نمایش آن، از سلول های پلاسما استفاده می نمایند. این سلول ها به میدان های الکتریکی پاسخ می دهند تا تصاویر را نمایش دهند. در دهه 1990، اولین تلویزیون های پلاسما به طور گسترده به مصرف نمایندگان فروخته شد.
مصرف برق برای تلویزیون های پلاسما در مقایسه با تلویزیون های LCD بیشتر است. زاویه دید 180 درجه تلویزیون پلاسما از نکات مثبت آن است و هر جا بشینید، به راحتی تصویر را خوب می بینید. .با این حال، این نوع تلویزیون به سرعت در سال 2007 آغاز به از دست دادن سهم بازار خود نموده است.
هیچ فراورینماینده بزرگی در حال حاضر تلویزیون های پلاسما را به میزان قابل توجهی نمی سازد و نمی فروشد. این فناوری تا سال 2015 منسوخ شد.
تلویزیون کریستال مایع (LCD)
فناوری LCD از جدیدترین تکنولوژی تلویزیون در جهان و بعلاوه یکی از محبوب ترین انواع تلویزیون هستند که در اواسط دهه 2000 به وجود آمدند و از فناوری کریستال مایع استفاده می نمایند. به زبان ساده، کریستال های مایع به صورت الکترونیکی دستکاری می شوند تا یک تصویر فراوری نمایند.
تلویزیون های LCD تقریباً در همه مقدار های صفحه نمایش از کوچک تا بزرگ تا غول پیکر موجود هستند و از نظر قیمت از پنل های رقیب مثل ال ای دی و اولد ارزانتر هستند. این تلویزیون ها طول عمری حدود 16 هزار ساعت به طور میانگین دارند. یکی از مسائل پنل های ال سی دی این است که رنگ مشکی را در تصویر کامل و عمیق نشان نمی دهند.
تلویزیون های LED
الی ای دی ها (LED) نسل جدیدتر ال سی دی ها هستند. در مقایسه با پنل های LCD، پنل های LED در حین کار 20 درصد انرژی کمتری مصرف می نمایند. یک تلویزیون LED نیز نازک تر(حدود 2 و نیم سانت) و سبک تر از تلویزیون های LCD مشابه است.
تلویزیون LED به علت تابش نور متفاوت نسبت به ال سی دی، تصاویر را زنده تر و رنگارنگ تر ارائه می دهد. کنتراست نمایشگرهای LED بهتر از پنل LCD میانه است و دقت رنگ بالاتری دارد. قیمت این تلویزیون ها به طور میانه بیشتر از تلویزیون های LCD است. طول عمری در حدود 100 هزار ساعت دارند. مصرف برق پایینی دارند و چون در ساخت آن ها از جیوه استفاده نمی گردد، یک تلویزیون محیط زیستی محسوب می شوند.
تلویزیون دیود ساطع نور ارگانیک (OLED)
تلویزیون دیود ساطع نور ارگانیک (OLED) تلویزیون های بسیار سبکی هستند که ضخامت بسیار کم دارند. دیود ساطع نماینده نور ارگانیک یا تلویزیون های OLED نسخه های رقابتی تلویزیون های LCD هستند که در سال 2012 وارد بازار شدند. تفاوت اصلی بین OLED و LCD استفاده از دیودهای ساطع نماینده نور آلی به جای چراغ های LED است. این ترکیبات با عبور جریان الکتریکی از آن ها می درخشند و در نتیجه کیفیت تصویر و نمایش رنگی عالی دارند.
این فناوری به هیچ بستری احتیاج ندارد و از این رو تلویزیون ها بسیار نازک تر و براق تر از LCD شده اند. رنگ سیاه را بهتر از بقیه مدل های تلویزیون نشان می دهد. تلویزیون های OLED. گرمای کمتری فراوری می نمایند و حدود 40 درصد انرژی کمتری نسبت به LED یا LCD مصرف می نمایند. در برابر ضربه مقاوم تر هستند و البته در بازار از قیمت گران تری هم برخوردار هستند. این تلویزیون ها در مقدار های 55، 65، 77 و 88 اینچ در بازار وجود دارند.
تلویزیون های دیود ساطع نور کوانتومی (QLED)
دیود ساطع نور کوانتومی یا تلویزیون های QLED یکی از محبوبترین انواع تلویزیون در بازار فعلی است. اگرچه سونی این فناوری را در سال 2013 معرفی کرد، اما برندهایی مانند سامسونگ، به سرعت وارد رقابت شدند. تلویزیون های QLED به جای چراغ های ال ای دی از نقاط کوانتومی استفاده می نمایند که نانوذرات ریز هستند. در واقع یک ال ای دی است که یک لایه نقاط کوانتومی دارد.
هنگامی که یک میدان الکتریکی از آن ها عبور می نماید، نقاط برای بهبود رنگ و روشنایی شارژ می شوند. در مقایسه با LCD و OLED ،QLEDها نسبت کنتراست بالاتر و طول عمر بهتری دارند. با این حال، صفحه نمایش ها به علت استفاده از فناوری QLED بسیار بزرگتر هستند و در مقدار های 32، 43، 49، 55، 65، 75، 82، 85 و 98 در بازار وجود دارند.
جدیدترین تکنولوژی تلویزیون به طورکلی از نظر مدل صفحه نمایش، در دو نوع خمیده و فلت در بازار موجود هستند که در راهنمای خرید تلویزیون به تفصیل در این مورد صحبت نموده ایم.
تلویزیون ساده یا هوشمند؟
اگر از تلویزیون استفاده ای معمولی دارید و برای مشاهده محتوای آنلاین یا بازی استفاده نمی کنید، به شما پیشنهاد می کنیم اگر هزینه بیشتری هم مدنظر دارید، تلویزیون ساده یا معمولی باکیفیت خریداری کنید. اما اگر اهل استفاده از اینترنت با تلویزیون هستید و می خواهید سریال آنلاین ببینید، حتما تلویزیون هوشمند را انتخاب کنید. تلویزیون هوشمند می تواند به موبایل، لب تاپ و وای فای هم وصل گردد و فایل را بدون اتصال با سیم و کابل ببینید، در واقع جهانی اینترنت را به صفحه تلویزیون شما بیاورد.
انواع مدل تلویزیون بر اساس رزولوشن یا وضوح تصویر
چند سال قبل فناوری سه بعدی به قابلیت های تلویزیون اضافه شد که با عنوان تلویزیون سه بعدی که با یاری عینک تحولی در تماشای تصاویر بود، اما اکنون با وجود تکنولوژی های به روزتر مثل تلویزیون 4K تلویزیون های سه بعدی تقریبا از رده خارج شده اند.
تصاویر دریافتی بر روی صفحه تلویزیون از نقاط ریزی تشکیل شده که به آن پیکسل می گویند. رزولوشن یا وضوح تصویر به زبان ساده یعنی هر چه تعداد پیکسل های تصویر بیشتر باشد، وضوح تصویر یا رزولوشن آن هم بالاتر است.
حداقل رزولوشن تلویزیون های بازار اکنون HD است. وضوح تصویر این تلویزیون ها حداقل 6 برابر تلویزیون های معمولی قدیمی است. کیفیت تصویر در تلویزیون فول HD به مراتب بیشتر است. تلویزیون های به اصطلاح فول HD تلویزیون های 1080 پیکسل عمودی هستند. اما فناوری جدیدتر تلویزیون های 4K و 8K هستند که رزولوشن یا کیفیت تصویر فوق العاده ای دارند.
برای تماشا آگهی های تلویزیون در خبرنگاران کلیک کنید
تعداد پیکسل های عمودی و افقی یک تلویزیون 4K چهاربرابر تلویزیون HD است. البته ارتقای وضوح تصویر در تلویزیون 4K با استفاده از فناوری دیگری به نام HDR هم انجام می گردد. این فناوری باعث می گردد کنتراست بیشتری بین تصاویر روشن و تاریک درست گردد. کنتراست یعنی اختلاف روشنی و تاریکی در یک تصویر.
***