شرکت های فعال در نوآوری اجتماعی بسته حمایتی دریافت می کنند
به گزارش لیسو، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بسته حمایتی خاصی را برای پشتیبانی از رشد و ارائه محصول و خدمات شرکت های فعال در حوزه نوآوری تدارک دیده است.
به گزارش گروه فناوری خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت های فعال در حوزه نوآوری با استفاده از بستر های مبتنی بر فناوری موجب تحولی در زندگی اقشار مختلف مردم شده اند. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بسته حمایتی خاصی را برای پشتیبانی از رشد و ارائه محصول و خدمات این گونه شرکت ها تدارک دیده است.
نوآوری اجتماعی، به عرصه ای گفته می شود که در آن نوآوری از فرایند های اجتماعی در برطرف کردن مسائل اجتماعی استفاده می کند در نوآوری اجتماعی خلق ارزش برای جامعه نسبت به منافع شخصی از اولویت بیشتری برخوردار است.
شرکت های فناور حوزه نوآوری اجتماعی از راهکار های جدیدی استفاده می کنند که در زمینه های اجتماعی، مالی و یا زیست محیطی نسبت به روش های قبلی دارای مزیت است.
نوآوری اجتماعی همچنین بر بازیگران، کار آفرینان و منابع محلی پایدار است. شرکت های فناور در عرصه نوآوری اجتماعی راهکار های کل نگر و چند رشته ای را جایگزین راهکار های یک جانبه و تک بعدی می کنند.
یک شرکت فناور در عرصه نوآوری اجتماعی مسائل را مردمی سازی می کنند و آن را به یک مطالبه عمومی تبدیل می کنند. این شرکت ها از فناوری نو به ویژه فناوری اطلاعات بهره می برند و روش های تخصصی تامین مالی در این حوزه را توسعه می دهند. این شرکت ها همچنین راهکار های مبتنی بر انرژی پاک و مبتنی بر محیط زیست سالم ارائه می دهند. این مجموعه ها همچنین مشارکت بنگاه های بزرگ را در قالب مسئولیت های اجتماعی جلب می کنند. همچنین در عرصه نوآوری اجتماعی می توان توانایی بنگاه های بزرگ را با موسسات غیر انتفاعی مانند موسسات خیریه تلفیق کرد.
نها های حاکمیتی مرتبط با عرصه نوآوری اجتماعی
وزارت کشور، هلال احمر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان بهزیستی کشور، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد برکت، سازمان امور خیریه و اوقاف اسلامی، نیروی انتظامی، ... از جمله نهاد های هستند که از منظر حاکمیتی با عرصه نوآوری اجتماعی در ارتباط هستند. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سعی دارد تا با پشتیبانی از شرکت های فناور و استارتاپ های شکل گرفته بر مبنای نوآوری اجتماعی از طریق تفاهم نامه ها و همکاری های دو جانبه ارتباط آن ها را با دستگاه های اجرایی توسعه بخشد. این مسئله می تواند در تسهیل امور مربوط به آن ها و کاهش احتمالی بروکراسی موثر باشد.
زمینه های کاری شرکت های فناور فعال در حوزه نوآوری اجتماعی
شرکت های فعال در حوزه نوآوری اجتماعی در ایران بستر های کلانی برای فعالیت دارند که می توانند در آن کار کنند. استفاده از ظرفیت فناوری های جدید (مانند انرژی تجدید پذیر، رباتیک، بستر های آنلاین،.) به منظور برطرف کردن مسائل اقشار آسیب پذیر، یکی از بستر های دارای ظرفیت در کشور است.
همچنین بهره گیری از بستر های نوین فناورانه و اطلاعاتی برای جلب اعتماد بیشتر و ارتقای مشارکت جامعه در امور خیریه، دیگر حوزه ای است که می تواند محل فعالیت این شرکت ها باشد.
ارتقای مهارت آموزی اقشار آسیب پذیر با استفاده از ظرفیت بستر های آنلاین، سومین حوزه ای است که شرکت های فعال در حوزه فناوری اجتماعی می توانند در آن به فعالیت بپردازند.
افزایش کارایی و کاهش هزینه فرایند های عملیاتی خیریه ها و خدمات رسانی توسط آنها، چهارمین حوزه ای است که شرکت های فعال در حوزه نوآوری اجتماعی می توانند در آن فعالیت کنند. این شرکت ها همچنین می توانند از بستر های مبتنی بر فناوری نوین برای اجرای برنامه های حمایتی از افراد دارای آسیب روحی و روانی استفاده کنند.
در واقع آسیب دیدگان بلایای طبیعی، اقشار کم درآمد، مناطق محروم و روستایی، زندانیان و بی خانمان ها، زنان و بچه ها آسیب پذیر، زنان و معلولان، ... از جمله اقشاری هستند که می توانند از خدمات شرکت های فناور فعال در حوزه نوآوری اجتماعی استفاده کنند.
استارت آپ های فعال شده
در ایران تا کنون استارتاپ های متعددی در این حوزه شکل گرفته است. یکی از این استارتاپ ها با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان دپارتمان واسط میان توانجویان و کار آفرینان عمل می کنند و سعی دارند نسبت به معرفی مهارت های این افراد به صاحبان مشاغل اهتمام ورزند. استارتاپ دیگری در این حوزه خدمات خاصی مانند خدمات دندنپزشکی، آریشگاه،. ویژه معلولین تدارک دیده است.
مشاغل و فرصت های زیادی در حوزه نوآوری های اجتماعی وجود دارد که می تواند، ظرفیت بالقوه بزرگی را برای شرکت های فعال در این بخش فراهم آورد. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز بسته های حمایتی لازم را برای پشتیبانی از تیم ها، استارتاپ ها و شرکت های نوآور فعال در این حوزه فراهم کرده است.
منبع: خبرگزاری دانشجو