ضرورت تست غربالگری روانپزشکی رانندگان وسایل نقلیه سنگین
به گزارش لیسو، به گزارش خبرنگاران، سید مهدی حسن زاده در سی و پنجمین کنگره سالانه انجمن علمی روانپزشکان ایران در ارتباط با موضوع بی خوابی و تصادفات جاده ای منجر به مرگ گفت: بر اساس اعلام پلیس راهور خواب آلودگی و خستگی دلیل اصلی تصادفات جاده ای منجر به مرگ است البته اکثر این تصادفات در 30 کیلومتری مقصد و رسیدن به شهرهای بزرگ به وقوع می پیوندد.
وی اضافه نمود: رانندگان باید هر موقع که احساس خواب آلودگی داشته رانندگی را متوقف و استراحت نمایند و پس از اینکه سرحالی لازم را به دست آوردند به رانندگی خود ادامه دهند همچنین به رانندگان توصیه می گردد هر دو ساعت یکبار رانندگی را متوقف و استراحت لازم را داشته باشند.
عضو بازنشسته هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: رانندگی پیوسته در ساعت های طولانی مدت هنر و شجاعت نبوده و نوعی حماقت به شمار می رود. چرا که این مسئله می تواند تصادف رانندگی منجر به مرگ به همراه داشته باشد و علاوه بر اینکه فرد جان خود را به خطر می اندازد جان سرنشینان نیز مورد تهدید قرار خواهد گرفت.
این روانپزشک با اشاره به اینکه آمار کشته های ناشی از تصادفات جاده ای در کشور ما بالا بوده و این مسئله اولین علت مرگ و میر به ویژه در میان جوانان به شمار می رود، گفت: بی خوابی و اختلالات خواب و مسائلی همچون ابتلای راننده به بیماری دوقطبی از جمله موضوعات روانپزشکی بوده که در ارتباط با تصادفات جاده ای است.
حسن زاده ضمن تاکید بر ضرورت تست غربالگری روانپزشکی رانندگان به ویژه رانندگان حمل و نقل عمومی گفت: تصادفات رانندگی تا حدود زیادی قابل پیشگیری بوده و زمانی که راننده اتوبوس و کامیون سلامت روان آنها از جمله مسائل اختلال خواب و اعتیاد مورد آنالیز قرار گیرد قطعا شاهد کاهش آمار تصادفات خواهیم بود.
وی اظهار داشت: پلیس راهور گشت هایی را برای رانندگان پرخطر در نظر گرفته بود و تست اعتیاد و الکل را برای این رانندگان مورد آنالیز قرار می داد که این مسئله نتایج موثری را در کاهش تصادفات به همراه داشت که ضرورت دارد هرچه بیشتر این گشت ها فعال و اقدامات لازم را انجام دهند.
منبع: خبرگزاری مهر