فوت وفن پرورش فیتونیا

به گزارش لیسو، برگ های جالب فیتونیا آن را بسیار محبوب و دوست داشتنی کرده است. نگهداری فیتونیا بسیار آسان است. فیتونیای عجیب تنها چیزی است که دکوراسیون خانه شما کم دارد!

فوت وفن پرورش فیتونیا

اگر چه نوع محبوب تر این گیاه برگ هایی با رگه های سفید دارد اما برگ های رگه دار صورتی و سبز فیتونیا هم موجود هستند. این گیاه شاخساری نرم دارد که به راحتی قابل شکل دادن است و به خاطر مراقبت کم و نوری اندکی که می خواهد برای استفاده در تراریوم ها و دیش گاردن ها ایده آل است. اگر حواستان به فیتونیا نباشد به زودی رشد می کند و ظاهری آشفته پیدا می کند. فیتونیا رطوبت زیاد را دوست دارد (پس برای تراریوم مناسب است) و هم چنین از آفتاب مستقیم و تند بیزار است!

شرایط رشد

- نور

نور غیر مستقیم یا نور فیلتر شده می خواهد. فیتونیا همچنین در زیر نور فلورسنت به خوبی رشد می کند. هیچ وقت این گیاه را در معرض آفتاب شدید و مستقیم نگذارید.

- آبیاری

خاک گلدان فیتونیا را همواره مرطوب نگه دارید. اما مواظب باشید که خاک خیس نماند و ریشه ها دچار پوسیدگی نشوند.

- رطوبت

فیتونیا رطوبت زیاد را دوست دارد اما در رطوبت معمول خانه هم به رشد خود ادامه می دهد. هر از گاهی گیاه را غبار پاشی کنید. یا می توانید زیر گلدانی را پر از سنگریزه کنید و نصف ارتفاع سنگ ریزه ها آب درون زیر گلدانی بریزید و گلدان گیاه را روی آن قرار دهید. توجه کنید که کف گلدان با آب درون زیر گلدانی تماس نداشته باشد در غیر این صورت ریشه ها پوسیده می شوند و گیاه دچار خفگی می شود. با این روش بدون اینکه هر روز نیاز به غبار پاشی باشد رطوبت مورد نیاز فیتونیاتان تامین می شود.

- دما

این گیاه دمای بالا را دوست دارد و کمترین دمایی که تحمل می کند 18 درجه سانتی گراد است. در صورتی که درجه حرارت محیط به بالای 30 درجه سانتی گراد رسید گیاه را غبار پاشی کنید.

- خاک

فیتونیا به راحتی در خاک معمول گلدانی با پایه پیت رشد کند. مطمئن شوید خاکی که برای فیتونیاتان انتخاب کرده اید رطوبت را در خود نگه می دارد اما خیس هم باقی نمی ماند.

- کود دهی

در طول فصل رشد (بهار و تابستان) گیاه را با کودهای مخلوطی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز هستند کود دهی کنید. بهتر است از کودهای ضعیف استفاده کنید و یا نصف غلظت گفته شده روی بسته کود را به کار ببرید. کودهایی که مواد غذایی را به تدریج آزاد می کنند و در اختیار گیاه قرار می دهند هم گزینه های مناسبی هستند.

تکثیر

فیتونیا به راحتی از طریق قلمه ساقه قابل تکثیر است. در اواخر بهار یا اوایل تابستان ساقه کوچکی از فیتونیا را ببرید. توجه کنید که شاخه ای که می برید حداقل 2 گره جوانه ای داشته باشد تا بهترین نتیجه را بگیرید. قلمه ها را می توانید درون آب هم بگذارید و وقتی ریشه دادند به خاک منتقل کنید. اما اگر می خواهید در همان ابتدا در خاک بکارید، مخلوط خاکی با پایه پیت تهیه کنید و قلمه ها را در آن قرار دهید. قلمه ها بعد از حدود 2 تا 3 هفته و یا حتی کمتر ریشه می زنند!

معمولا نیازی به استفاده از هورمون ریشه زایی نیست اما اگر شرایط رشدی ایده آل فیتونیا مهیا نیست، استفاده از هورمون شانس گرفتن قلمه ها را بیشتر می کند.

تعویض گلدان

گلدان فیتونیا را هر سال اواخر بهار یا اوایل تابستان تعویض کنید، در همان زمانی که گلدان بقیه گیاهان استوایی تان را تعویض می کنید. یک گیاه فیتونیای سالم به سرعت رشد می کند و پهن می شود، پس اگر گیاه فیتونیای بزرگی دارید و می خواهید آن را مدت طولانی در تراریوم یا دیش گاردن نگهداری کنید، لازم است شاخسار و ریشه های گیاه را هرس کنید و به جای تعویض گلدان هر سال خاک گلدان را عوض کنید و خاک تازه برایش بریزید.

منبع: فوت و فن
انتشار: 17 مرداد 1401 بروزرسانی: 17 مرداد 1401 گردآورنده: liso.ir شناسه مطلب: 2069

به "فوت وفن پرورش فیتونیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فوت وفن پرورش فیتونیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید