آشنایی با میوه چشالو و فواید آن

به گزارش لیسو، میوه چشالو از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و دارای خواص دارویی و درمانی بسیار مناسبی می باشد، البته مصرف چشالو می تواند عوارض جانبی را به همراه داشته باشد.

آشنایی با میوه چشالو و فواید آن
چشالو میوه درخت چشالو است (که از نظر علمی به عنوان Dimocarpus longan شناخته شده است). چشالو به نظر شبیه نوعی توت یا انگور است و مزه ملایم آبکی و شیرین می دهد. چشالو در گروه بزرگتر از فندق ها طبقه بندی می گردد، که از دیگر میوه های عجیب و غریب مانند لیچی، آکای، لیمو نمکی و گوارانا تشکیل شده است. معمولاً میوه چشم اژدها نامیده می گردد زیرا گوشته میوه با رنگ سفید با دانه سیاه درست در وسط واقع شده است.

با رسیدن میوه، لایه بیرونی پوست به یک پوسته سخت شده تبدیل می گردد ، به طوری که هنگام برداشت محصول می توان میوه را به راحتی از پوسته رها کرد. قبل از خوردن قسمت داخلی میوه، باید دانه جدا گردد، اما روغن های اساسی این دانه ها اغلب برای اهداف دارویی استفاده می شوند. این میوه تازه اخیرا به سایر نقاط دنیا معرفی شده است و اکنون در حال تجدید حیات دیگری در محبوبیت به عنوان یک غذای بهداشتی است.

چشالو بومی آسیای جنوبی است که برای نسل های مختلف کشت و برداشت می شده است و اولین استفاده از ثبت شده از آن در واقع بیش از 2000 سال پیش بوده است. این میوه نه تنها به عنوان یک جزء مهم آشپزی، بلکه به علت داشتن ماده مغذی منحصر به فرد، در پزشکی سنتی آسیا نیز یک ابزار محبوب است.

ارزش غذایی میوه چشالوچشالو از نظر کالری بسیار کم است و کمتر از 20 کالری در هر اونس از این میوه های کوچک موجود است. بعلاوه کربوهیدرات های بسیار کمی در این میوه ها یافت می شوند که برای کسانی که رژیم کتوژنیک دارند مناسب است. با این حال، چشالو علاوه بر ویتامین های بی شماری از جمله اسید فولیک، منبع عالی پتاسیم و ویتامین C و بعلاوه مس، منیزیم فسفر و منگنز نیز می باشد. این میوه بعلاوه دارای پلی فنول های خاص آنتی اکسیدانی مانند کوریلاژین، اسید گالیک و اسید الاژیک است که می تواند باعث افزایش سلامتی کلی بدن گردد.

بیایید نگاهی به بعضی از مهمترین مزایای سلامتی لانگن یا همان میوه چشالو بیاندازیم.

مراقبت از پوستویتامین C که به اندازه زیاد در چشالو موجود است، برای سنتز کلاژن، که پوست را محکم و سالم نگه می دارد، حیاتی است. این ماده از پوست در مقابل آنتی اکسیدان های اشعه ماوراء بنفش محافظت نموده و استرس اکسیداتیو موجود در سیستم شما را از بین می برد. در طب سنتی چینی، سوپ چشالو یک دستور العمل است که درخشندگی و شادابی پوست را به آن می افزاید.

مقابله با اضطرابچشالو دارای خاصیت آرام بخش است و برای یاری به اضطراب و بی خوابی استفاده می گردد. در طب سنتی چینی، چای چشالو با خلال خرمای قرمز چینی و چشالوی خشک شده در آب داغ تهیه شده است که به کاهش اضطراب و بعلاوه گرم کردن بدن در ماه های زمستان یاری می نماید.

ضد پیریچشالو می تواند به از بین بردن چین و چروک، لکه های مربوط به افزایش سن و بعلاوه لکه های پوستی و ترمیم جای زخم یاری کند. گوشته میوه حاوی ویتامین های B و C و بعلاوه آنتی اکسیدان هایی است که دارای خاصیت ضد پیری بوده و خشکی پوست مانند پوست ترک خورده را به حداقل می رساند و لایه برداری پوست را به همراه دارد.

کیفیت خواب را بهبود می بخشددر یک مطالعه تعیین شد که عصاره چشالو دارای فعالیت ضد اضطرابی است و این باعث طولانی شدن زمان خواب در افراد می گردد. گوشت میوه و بافت های موجود در دانه های آن اغلب در مواد نیرو بخش چینی برای تقویت آرامش و القاء خواب عمیق و جوان نماینده استفاده می گردد.1

چشالو خاصیت ضد سرطانی داردچشالو دارای سطوح بسیار بالایی از پلی فنل هاست. ترکیبات پلی فنولیک مانند اسید گالیک، رادیکال های آزاد و سمومی که در اثر استرس در بدن به وجود می آیند و منجر به سرطان می شوند را از بین می برند. میوه، گل و هسته این گیاه نیز آنتی اکسیدان هایی بسیار قوی می باشند.

در طب سنتی چینی از عصاره هسته های این گیاه بسیار استفاده می گردد. چرا که آنکوپروتئین یا آنکوژن های نامطلوب را در تومورها سرکوب نموده و آنها را از بین می برد.

از این رو، مصرف این میوه یا عصاره به دست آمده از هسته آن می تواند به طور سیستماتیک سلول های سرطان پستان، کولورکتال، کبد، ریه و سرطان دهان را مهار کند.

چشالو دارای خواص و اثرات ضد التهابی استآسیایی ها از قدیم الایام از چشالو برای درمان زخم، آلرژی، آنفولانزا و سایر بیماری های التهابی استفاده می نموده اند.

پوسته قهوه ای رنگ چشالو دارای خواص ضد التهابی است و فیتوشیمایی هایی مانند اسید گالیک، اپی کاتچین و الاگیک اسید دارد. این ترکیبات فراوری مواد شیمیایی و التهابی مانند پروستاگلاندین ها، هیستامین ها، اکسید نیتریک و فاکتور نکروز تومور در بدن را مهار می نمایند.

بعلاوه، به علت فراوانی ویتامین B و C، چشالو تسکین دهنده و درمان بیماری های التهابی مزمن مانند آماس و ورم، GERD، بیماری روده تحریک پذیر، آلرژی پوستی، زخم، سوختگی، پسوریازیس و بیماری کرون است.

چشالو کم خونی و کمبود آهن را درمان می نمایدعصاره چشالو، همراه با سایر گیاهان محلی، در طب سنتی چینی برای درمان کم خونی قابل درمان، ترومبوسیتوپنی و سایر اختلالات مربوط به خون استفاده می گردد. هر 300 گرم چشالو خشک شده دارای 1.5 میلی گرم آهن می باشد.

خوردن این میوه در سالاد یا به همراه شیرینی باعث افزایش تعداد پلاکت ها و غلظت هموگلوبین می گردد و برای زمان قاعدگی زنان بسیار مفید می باشد.2

فشار خون را کنترل می نمایدپتاسیم، که به اندازه زیادی در چشالو وجود دارد، با کاهش فشار خون ارتباط مستقیم دارد. این ماده معدنی یک گشادنماینده عروق است، به این معنی که می تواند تنش در رگ های خونی و شریان های شما را آزاد کند، که در نهایت می تواند از سیستم قلبی و عروقی محافظت نموده و خطر ابتلا به تصلب شرایین، سکته قلبی و سکته های مغزی شما را کاهش دهد.

ایمنی را تقویت می نمایدچشالو، به عنوان منبع غنی از ویتامین C، علاوه بر افزایش فعالیت های آنتی اکسیدانی، می تواند به سیستم ایمنی بدن شما نیز تقویت گردد.

از بیماری های مزمن جلوگیری می نمایدبا وجود داشتن اندازه حداقل آنتی اکسیدان، این میوه ها هنوز هم می توانند به از بین بردن رادیکال های آزاد و خنثی کردن تأثیر آنها در بدن یاری نمایند. این می تواند به جلوگیری از جهش سلول های سالم یاری کند و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش دهد.

یاری به گوارش از خواص میوه چشالوچشالوی خشک و تازه هر دو از محتوای فیبر بالایی برخوردار هستند که به افزایش حجم مدفوع و تقویت حرکات دودی یاری می نمایند. به عبور حرکات روده و جلوگیری از علائم یبوست، سوء هاضمه، اسهال، نفخ، گرفتگی و ناراحتی معده یاری می نماید و در عین حال باعث بهبود راندمان جذب مواد مغذی نیز می گردد.

سلامتی بینایی از خواص میوه چشالوویتامین های گروه B، به ویژه B6 ، B12 و اسید فولیک موجود در این میوه گرمسیری، احتمال ضعف چشم وابسته به سن را کاهش می دهد و به حفظ سلامت بینایی یاری می نماید.

مراقبت از دندان با میوه چشالوویتامین های B به وفور در چشالو نیز وجود دارد که دندان ها و لثه ها را در شرایط خوبی قرار می دهد.

ممکن است نقرس را بهبود بخشدبرگ های چشالو تا حدودی می توانند آنزیم (XOD) را که باعث ایجاد اسید اوریک در نقرس می گردد، را مسدود نمایند. بسیاری از داروهای مورد استفاده در درمان نقرس نیز به همین ترتیب عمل می نمایند.

برگ های چشالو نسبت به داروهای نقرس معمولی (آلوپورینول) تأثیر خاصی داشتند، در حالی که خود میوه چشالو نتیجه ای نداشت. اما این تأثیرات در مقایسه با پاپایا بسیار ضعیف تر بود، که حتی از داروهای معمولی نیز فراتر بود.

حافظه را بهبود می بخشدبسیاری از مطالعات تحقیقاتی، مصرف چشالو را با توانایی های شناختی بهبود یافته، به ویژه موارد مرتبط با شکل گیری و حفظ حافظه مرتبط نموده است.3

مضرات چشالو

بالا بودن اندازه کربوهیدرات و قند چشالوافراد مبتلا به دیابت نباید به مدت طولانی آن را مصرف نمایند. اگرچه به علت سطح بالایی از ویتامین های C و B باعث تقویت ایمنی بدن می گردد، اما اندازه شکر آن هشدار دهنده است.

هر اونس چشالوی خام حدوداً دارای 20.7 گرم کربوهیدرات می باشد. این اندازه کربوهیدرات ممکن است سطح قند خون در افراد حساس را افزایش دهد.

افراد حساس به قند و کربوهیدرات بالا می توانند، اندازه ویتامین ها و مواد معدنی موجود در چشالو را در انواع توت ها و خربزه ها که قند و کربوهیدرات کم تری دارند به دست آورند.2

پی نوشت:

1.www.namnak.com

2.www.delgarm.com

3.www.sepandjam.ir

منبع: راسخون
انتشار: 28 آبان 1400 بروزرسانی: 28 آبان 1400 گردآورنده: liso.ir شناسه مطلب: 1818

به "آشنایی با میوه چشالو و فواید آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با میوه چشالو و فواید آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید