طبع گوشت بوقلمون چیست و این گوشت چه خواصی دارد؟

به گزارش لیسو، خبرنگاران | سرویس سلامت - انتخاب نوع گوشتی که با مزاج شما سازگار است در حفظ سلامتی اهمیت فراوانی دارد. با توجه به اینکه یکی از مواد اولیه تهیه اغلب غذا ها گوشت است و به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد حذف آن از رژیم غذایی غلط است، در این مقاله به معرفی یکی از بهترین انواع گوشت سفید، پرداخته شده است. در ادامه با طبع گوشت بوقلمون، ارزش غذایی و خواص درمانی آن آشنا شوید.

طبع گوشت بوقلمون چیست و این گوشت چه خواصی دارد؟

طبع گوشت بوقلمون از نظر طب سنتی

طبع مواد غذایی نقش بسزایی در انتخاب آن ها برای رژیم غذایی ما دارد. به ویژه هنگامی که آن غذا سهم زیادی را در رژیم غذایی روزانه داشته باشد. همین امر باعث می گردد یک سری غذا ها به شخصی بسازد و بعد همان غذا ها به شخص دیگری نسازد.

براساس اصول طب سنتی طبع گوشت بوقلمون گرم و تر است. توصیه می گردد برای کاستن از رطوبت آن همراه با مصلح های گیاهی مانند گشنیز و سماق مصرف گردد. طب سنتی بسته به طبع غذا ها و مزاج شخص، مواد غذایی مختلف را به عنوان مصلح در کنار هم برای مصرف پیشنهاد می نماید تا از مسائل بعد از مصرف آن بکاهد. شما می توانید این مواد را به عنوان طعم دهنده به غذای خود اضافه کنید تا از مضرات آن کاسته و از خواص این گوشت بیشتر بهره مند شوید.

با توجه به طبع گوشت بوقلمون، مصرف آن یکی از بهترین انتخاب ها برای فصل سرماست و مصرف آن به خصوص برای بچه ها، سالمندان و زنان باردار توصیه می گردد، همچنین مصرف آن می تواند موجب گرم تر شدن بدن شده و مانع از فراوری رطوبت و تری در بدن گردد، در نتیجه از بروز بیماری های ناشی سردی و ساخته شدن بیش از حد خلط بلغم در بدن پیشگیری می نماید.

خواص درمانی گوشت بوقلمون

خواص گوشت بوقلمون از نظر ارزش غذایی و یاری به درمان بیماری ها به توضیح زیر است:

1. بهبود خلق و خو

گوشت بوقلمون حاوی مقادیر زیادی از اسید آمینه تریپتوفان است، این ماده به افزایش ترشح سروتونین یاری نموده و باعث بهبود خلق و خو، حس سرحالی و آرامش در افراد دچار علائم افسردگی می گردد، همچنین باعث بهبود خواب در مبتلایان به بی خوابی مزمن می گردد.

2. تقویت سیستم ایمنی

یکی از ویژگی های منحصر به فرد گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشت های سفید، میزان بالای ویتامین آ. موجود در آن است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بازی می نماید، لذا مصرف آن با توجه به طبع بوقلمون که گرم است و بالا بردن مقاومت بدن در برابر بیماری ها، در فصل سرما و به خصوص برای بچه ها و سالمندان توصیه می گردد. همچنین اسید آمینه تریپتوفان موجود در گوشت بوقلمون به دلیل تقویت سیستم ایمنی بدن می تواند علائم بیماری ام اس را کاهش دهد.

3. یاری به پیشگیری و درمان کم خونی

گوشت بوقلمون سرشار از آهن و اسید فولیک است. جالب است بدانید، مصرف 150 گرم گوشت بوقلمون نیمی از اسید فولیک مورد احتیاج روزانه بدن را تامین می نماید، به همین دلیل مصرف آن برای خانم های باردار و بچه ها توصیه می گردد، به طور کلی مصرف گوشت بوقلمون به درمان و پیشگیری از کمبود آهن در بدن یاری می نماید.

4. به تعویق انداختن علائم پیری

بوقلمون دارای ماده ای به نام 10 COQ (اکسیر جوانی) است که برای جلوگیری از پیری زودرس و به تعویق انداختن علائم پیری مفید است.

5. پیشگیری از بیماری های قلبی

میزان چربی موجود در گوشت بوقلمون نسبت به دیگر انواع گوشت کمتر است، به همین جهت مصرف آن در رژیم غذایی روزانه به پیشگیری از بیماری های قلبی یاری شایانی می نماید. همچنین میزان سدیم در گوشت بوقلمون کم و مقدار پتاسیم موجود در آن نسبت به دیگر انواع گوشت بیشتر است و باعث تنظیم فشار خون می گردد.

6. مبارزه با سرطان

گوشت بوقلمون حاوی انواع ویتامین ها و مواد آنتی اکسیدان است. همچنین سلنیوم مجود در آن نقش ویژه ای در تنظیم متابولیسم بدن به عهده دارد و برای از بین بردن سلول های سرطانی وغیر نرمال به ویژه سلول های سرطانی سینه و پروستات مفید است.

7. بهبود عملکرد غده تیروئید

سلنیوم از جمله املاح بوقلمون است که در بهبود عملکرد غده تیروئید تاثیر دارد.

8. تنظیم هورمون های مردانه

پروتئین موجود در گوشت بوقلمونی که به طور طبیعی (بدون استفاده از مواد شیمیایی و هورمونی) پرورش داده شده است، میزان هورمون تستوسترون را در بدن آقایان، در حد مطلوب نگه می دارد، از این رو مصرف گوشت بوقمون در مردان در بهبود فعالیت جنسی و افزایش توده عضلانی آن ها می گردد.

بیشتر بخوانید:

  • خواص گوشت بوقلمون
  • طرز تهیه انواع غذا با گوشت بوقلمون

مضرات گوشت بوقلمون (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  • گوشت بوقلمون دارای اسید آمینه پورین است، بنابراین افراد مبتلا به تقرس بایستی در مصرف آن احتیاط نمایند.
  • زیاده وری در مصرف گوشت بوقلمون برای بیماران مبتلا سنگ کلیه اگزالاتی مضر است، زیرا حاوی اگزالات است.
  • تقریبا تمامی چربی بوقلمون در پوست آن موجود است. همچنین گوشت تیره رنگ آن چربی بیشتری از گوشت روشن تر (سفید) آن دارد؛ لذا قبل از پختن گوشت بوقلمون، تمامی پوست آن را جدا کنید. همچنین افراد مبتلا به چربی خون بالا بهتر است از گوشت روشن تر آن (قسمت سینه) استفاده نمایند.

اگر اطلاعات دیگری درباره خواص گوشت بوقلمون دارید، لطفا در نظرات خود را در انتهای این صفحه در قسمت ارسال نظر عنوان کنید.

منبع: setare.com
انتشار: 11 خرداد 1400 بروزرسانی: 11 خرداد 1400 گردآورنده: liso.ir شناسه مطلب: 1596

به "طبع گوشت بوقلمون چیست و این گوشت چه خواصی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طبع گوشت بوقلمون چیست و این گوشت چه خواصی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید