طرز تهیه کباب ترش گیلانی به روش سنتی

به گزارش لیسو، کباب ترش گیلانی یا به اصطلاح محلی ترش کباب نوعی از کباب است که اصالتی شمالی و خصوصاً گیلانی دارد. این غذا طعمی بسیار دلچسب داشته و همچون دیگر غذاهای شمالی مزه ای ترش دارد. رمز اصلی خوشمزگی کباب ترش گیلانی استفاده از سبزیجات معطر محلی است. این سبزی ها با رب انار و گردو سسی لذیذ برای کباب درست می نمایند. این غذا را مانند دیگر کباب ها می توان با برنج یا نان به عنوان وعده اصلی میل نمود. در ادامه به معرفی مواد لازم و طرز تهیه کباب ترش شمالی می پردازیم.

طرز تهیه کباب ترش گیلانی به روش سنتی

مواد لازم برای طرز تهیه کباب ترش شمالی

  • گوشت گوسفندی یا گوساله: نیم کیلو
  • پیاز: 1 عدد
  • رب انار: 3 قاشق غذاخوری
  • گردوی آسیاب شده: 100 گرم
  • سبزی خرد شده شامل جعفری، ترخون، گشنیز، مرزه و چوچاق: 2 قاشق غذاخوری
  • سیر: 2 حبه
  • نمک و فلفل: به اندازه لازم

خرید مواد اولیه این دستور پخت از خبرنگاران

ورود به خبرنگاران و تکمیل خرید

  1. کالری کباب ترش گیلانی: هر 100 گرم کباب ترش 450 کالری دارد. به عبارتی هر سیخ کباب ترش به همراه برنج چیزی در حدود 500 کالری خواهد داشت.
  2. این اندازه مواد اولیه برای: 4 نفر مناسب است.
  3. زمان تهیه و آماده سازی: 15 دقیقه آماده سازی و حداقل یک ساعت استراحت گوشت در مواد
  4. زمان پخت: 15 دقیقه
  5. زمان کلی طبخ کباب ترش گیلانی: یک ساعت و نیم

طرز تهیه کباب ترش گیلانی

  1. ابتدا گوشت را به قطعات مناسب برای کباب (مانند کباب چنجه) خرد کنید و آن ها را تمیز بشویید و کنار بگذارید.
  2. سپس پیاز را پوست کنده، بشویید و با رنده ریز رنده کنید. گردوها را با غذاساز آسیاب نموده یا آن ها را با هاون بکوبید و در نهایت به پیازهای رنده شده اضافه کنید. رب انار را نیز به مخلوط اضافه کنید.
  3. سبزی ها را بشویید، ریز خرد کنید و آن ها را به مخلوط پیاز، گردو و رب انار بیفزایید.
  4. دو حبه سیر را در سس تهیه شده رنده نموده و در آخر فلفل را نیز اضافه کنید.
  5. توجه داشته باشید که نمک را به هیچ عنوان در این زمان اضافه نکنید چون باعث سفت شدن گوشت و در نتیجه دیرتر پخته شدن آن می شود.
  6. تکه های گوشت را در سس خوابانده و در ظرف را بپوشانید تا حداقل به مدت 4 ساعت در یخچال بماند و استراحت کند. هر چه گوشت مدت زمان بیشتری را در سس بماند طعم دارتر می شود.
  7. بعد از در آوردن گوشت ها از یخچال، آن ها را به سیخ کشیده و سپس در منقل روی ذغال آن ها را کباب کنید. برترین زمان برای اضافه کردن نمک به کباب زمانی است که روی ذغال کمی خود را گرفته باشد، در این حالت کباب ترد می شود. اما در صورت اضافه کردن نمک در ابتدای پخت کباب، آب میان بافتی خود را از دست داده و سفت می شود.
  8. توجه داشته باشید که دائم سیخ ها را جا به جا کنید تا کباب نسوزد و به طور یکنواخت بپزد.
  9. چند عدد گوجه فرنگی را هم بشویید، به سیخ بزنید و آن ها را هم کباب کنید.
  10. کباب ترش گیلانی شما آمده است و می توانید آن را با نان یا همراه با برنج نوش جان کنید.

طرز تهیه کباب ترش گیلانی مجلسی روی گاز

کباب ترش را می توانید در قابلمه و روی گاز هم درست کنید. برای درست کردن کباب ترش روی شعله ابتدا گوشت ها را کمی بکوبید تا بافتشان نرم شود. سپس درون ظرفی گردوی آسیاب شده، رب انار، سبزیجات معطر، نمک و فلفل را ریخته و با گوشت مخلوط کنید. در نهایت میزانی آب و روغن به آن اضافه نموده و شعله را کم کنید تا گوشت بپزد. کباب ترش روی اجاق گاز به خوشمزگی پختن این غذا روی ذغال و آتش نیست اما برای مواقعی که به این امکانات دسترسی ندارید این روش طبخ مناسب است.

نکات مهم در طرز تهیه کباب ترش گیلانی مجلسی

  • در صورتی که تمایل داشته باشید می توانید میزانی آب انار هم به مخلوط اضافه کنید تا سس رقیق تری به دست آید.
  • سبزی های شمالی مخصوص این غذا هستند و اگر از سبزی های محلی مانند چوچاق، خالواش و بینه در کباب ترش بهره ببرید طعم دلپذیرتری را تجربه خواهید کرد.
  • می توانید یک کیوی در مخلوط سس کباب رنده کنید تا گوشت شما تردتر شود.
  • شمالی ها در این غذا از سبزی چوچاق استفاده می نمایند، اما اگر این سبزی در دسترس شما نیست می توانید به جای آن از نعناع، گشنیز و جعفری بهره ببرید.
  • طعم ترش کباب ترش گیلانی را می توانید بسته به ذائقه تان مانند فسنجان تغییر دهید. اگر طعم ترشی بیشتر را دوست دارید از رب انار ترش و اگر زیاد به ترشی علاقه ندارید از رب انار ملس و شیرین بهره ببرید.
  • می توانید به جای رب انار از رب نارنج هم بهره ببرید اما توجه داشته باشید که رب نارنج خیلی ترش است و میزان کمی از آن را به سس کباب اضافه کنید.
  • دقت کنید که آتش منقل کم باشد، در صورت زیاد بودن شعله آتش رب انار روی گوشت ها می سوزند و کباب طعم بدی به خود می گیرد.
  • هرچه کباب ترش گیلانی فلفل بیشتری داشته و تندتر باشد لذیذتر است.
  • در سس حاوی رب انار و گردو و سبزی می توانید از یک قاشق غذاخوری روغن زیتون هم بهره ببرید.
  • کباب ترش را باید وقتی هنوز کمی آبدار است از روی آتش برداشت. پس مواظب باشید کباب زیاد خشک نشود.
  • کباب ترش گیلانی را فقط با گوشت قرمز یا گوشت گوساله تهیه و پخت نمی نمایند. این کباب خوشمزه و عالی را می توانید با گوشت مرغ تهیه کنید که به آن جوجه ترش می گویند.
  • در این غذا می توانید به جای رب انار، خود انار را ساییده و به گوشت اضافه کنید.
  • کباب ترش با برنج کته خیلی خوشمزه تر از زمانی است که برنج آبکش شده باشد. بعلاوه در نواحی شمالی هم معمولاً کباب ترش را با کته می خورند.
  • کباب ترش را می توانید همراه با ترشی، زیتون، سیر ترشی و دوغ میل کنید. از آنجا که گوشت گوساله سرد است، نباید همراه با کنار غذاهای سردی مثل ماست موسیر یا دیگر دسرهای سرد و کرخت نماینده میل نمایید. چرا که باعث می شود گردش خون در بدن شما دچار مشکل شده و در نتیجه بدن دچار ضعف سیستم ایمنی شود.

جمع بندی

کباب ترش گیلانی پیشنهاد مناسبی برای هواداران کباب است که از طعم سایر کباب ها خسته شده اند و دنبال کمی تنوع هستند. چرا که ترکیب رب انار ترش با گردوی آسیاب شده، به تنهایی خوشمزه و اشتها بر انگیز است و وقتی که این سس دلچسب روی گوشت قرمز یا مرغ بنشیند و بعد روی ذغال کباب شود، برترین ترکیب ممکن به دست آمده است. بنابراین همین حالا گوشت تازه گوساله یا گوسفندی را از خبرنگاران سفارش دهید و برای آماده کردن کباب ترش گیلانی مجلسی آماده شوید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 24 بهمن 1403 بروزرسانی: 24 بهمن 1403 گردآورنده: liso.ir شناسه مطلب: 2363

به "طرز تهیه کباب ترش گیلانی به روش سنتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب ترش گیلانی به روش سنتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید