پلمب در خانه پدری جلال آل احمد، ملک در تملک میراث است نه شهرداری
به گزارش لیسو، به گفته بعضی از مدیرن شهری، خانه پدری جلال آل احمد پاتوق معتادان متجاهر شده است اما یکی از اعضای شورای شهر تهران در این باره گفت که در خانه پدر جلال پلمب است و این ملک در تملک میراث فرهنگی است.
جهت دریافت خدمات رنگ پتینه چیست با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.
به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، خانه پدری جلال آل احمد در خیابان خیام کوچه کارکن اساسی (گذرقلی سابق) واقع شده است. گفته می گردد که این بنا متعلق به دوره احمدشاه است. پدر جلال آل احمد در این خانه زندگی می نموده است، اما در حال حاضر می گویند که این خانه به پاتوق معتادان متجاهر تبدیل شده است.
بلاتکلیفی خانه پدری جلال احمد در خیابان خیام
خانه پدر جلال آل احمد در تملک سازمان میراث فرهنگی است. قرار بود که این خانه تعمیر و بازسازی و مورد بهره برداری فرهنگی قرار گیرد، اما بلاتکلیف مانده و در گوشه ای از شهر، متروک رها شده است.
بعضی می گفتند که قرار است این مکان به قهوه خانه یا رستوران سنتی تبدیل گردد، ولی تا به امروز اتفاقی در آن رخ نداده است. مجید فراهانی عضو شورای شهر تهران می گوید که خانه پدری جلال آل احمد خوابگاه معتادان متجاهر شده است.
مهمترین نمادهای هویت ملی و محلی حفظ و نگهداری گردد
وی تأکید کرد که حفظ میراث فرهنگی از جمله وظایف مدیران محلی و ملی است و فرزندان ما انتظار دارند تا مهمترین نمادهای هویت ملی و محلی حفظ و نگهداری گردد.
قرار بود خانه پدری جلال به عنوان خانه باستان شناسان ایران تبدیل گردد
عضو شورای شهر تهران در ادامه افزود که خانه پدری جلال آل احمد همان جایی که این روشنفکر درد آشنای معاصر زیست می کرد و در حال حاضر پاتوق کارتن خواب ها و معتادان متجاهر شده است. قرار بود این خانه به عنوان خانه باستان شناسان ایران تبدیل گردد و مأمن روشنفکران باشد، ولی شرایط به صورتی است که معتادان آن را تخریب نموده و برای ایجاد گرما، درهای اتاق را کنده و طعمه آتش می نمایند. همچنین این محل مملو از زباله هاست و از شهردار تهران درخواست دارم که ضمن مذاکره با میراث فرهنگی، زمینه را برای خرید، حفظ و نگهداری از این بنای فاخر به عمل آورد.
این عضو شورای شهر تهران گفت: براساس بند 3 ماده 80 قانون شوراهای کشور، در مورد حفظ میراث فرهنگی به وزیر گردشگری و میراث فرهنگی تذکر می دهم و همچنین از شهردار خواهان بازسازی این بنای فاخر هستیم تا بتوان آن را به نسل آینده تحویل دهیم.
در حال حاضر خانه جلال آل احمد متروک و به حال خود رها شده است. می گویند که درهای این خانه پلمب است و دراختیار سازمان میراث فرهنگی است.
این خانه در تملک سازمان میراث فرهنگی است/در آن پلمب است
حسن خلیل آبادی رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران در این باره گفت: تذکری در مورد خانه پدری جلال آل احمد یکی از اعضای شورا داده است. کارشناسان ما موضوع را آنالیز نموده و متوجه شدیم این ملک جزو املاک میراث فرهنگی و گردشگری است. در آن پلمب است و اجازه ورود داده نمی گردد.
وی ادامه داد: مناقصه ای برگزار گردید تا این ملک احیا گردد و دوباره از آن بهره برداری گردد.
مالک هم از شهرداری مجوز تخریب و نوسازی نخواسته است
خلیل آبادی با بیان اینکه خانه پدری جلال در خیابان خیام واقع شده است، گفت: این ملک در تملک شهرداری نیست و مالک هم از شهرداری مجوز تخریب و نوسازی نخواسته است. ما نمی توانیم در این زمینه ورود کنیم چرا که این ملک برای سازمان میراث است اما اجازه تخریب و نوسازی هم نمی دهیم.
وی در مورد متروکه شدن این ملک و اینکه به محلی برای معتادان متجاهر تبدیل شده است، گفت: در این ملک بسته است شاید معتادان از دیوار یا جایی وارد محل شده و وارد این خانه شده باشند، اما حتما آنها را بیرون نموده اند. ما از میراث فرهنگی می خواهیم که این خانه را سر و سامان دهد.
بعضی آثار باارزش در محلات پایتخت تخریب شده اند
یکی از مسائل در پایتخت، از بین رفتن خانه های قدیمی و تخریب خانه های با معماری معاصر است. بسیاری از خانه ها که در کوچه و پس کوچه های قدیمی شهر وجود دارند البته طرحی از سوی اعضای شورا مبنی بر الزام شهرداری به ارائه لایحه حفاظت از میراث معماری معاصر شهر تهران وجود دارد. علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در این باره گفت: بعضی آثار باارزش در محلات پایتخت تخریب شده اند و بعضی هم در معرض تخریب قرار دارند و تخریب این بناها اولین لطمه را به هویت شهر وارد می نماید.
وی در ادامه افزود: سیاست اصلی برای حفاظت از بافت های تاریخی و بناهای ارزشمند معاصر باید مبتنی بر استراتژی برد برد باشد و مالک و سرمایه گذار از حفاظت از بنا و شهر و شهفرایندان نیز از حفظ و هویت شهر منتفع شوند.
مدیریت شهری می تواند مکان های تاریخی را بازسازی و با کاربری فرهنگی دراختیار شهفرایندان قرار دهد. پیروز حناچی شهردار تهران دراین باره می گوید: ما می خواهیم که این مکان ها بیشتر کاربرد فرهنگی داشته و پتانسیل های فرهنگی شهر را با این خانه ها افزایش دهیم.
برای حفظ آثار تاریخی در تهران چندی پیش اعضای شورا طرح تفصیلی جداگانه ای را برای منطقه 12 تصویب کردند، چرا که این منطقه آثار تاریخی زیادی دارد وبعضی از آنها در آستانه تخریب واقع شده است. علی محمد سعادتی شهردار منطقه 12 در این باره گفت: براساس برنامه زمانبندی شده، طرح تفصیلی شهر تهران باید در سال 1400 به روزرسانی گردد و این فرایند در معاونت شهرسازی پیگیری می گردد.
باید طرح ویژه ای برای منطقه 12 تدوین گردد
وی ادامه داد: شاهد هستیم که طرح تفصیلی با شرایط، شرایط و معضلات بعضی مناطق و محلات فاصله دارد، به عنوان مثال؛ در منطقه 22 شاهد تغییر طرح تفصیلی بودیم، چرا که آنالیز ها نشان داد که الدامه اجرای طرح فعلی تفصیلی شهر تهران می تواند باعث افت کیفیت زندگی در این منطقه گردد، حال اعضای شورا تصمیم گرفتند که منطقه 12 تغییراتی داشته باشد چرا که طرح تفصیلی فعلی جوابگوی شرایط فعلی و سکوتگاهی منطقه 12 نیست. منطقه 12 به دلیل ویژگی های خاص میراثی و شهرسازی که دارد، طرح فعلی نتوانسته جوابگو باشد و باید طرح ویژه ای برای این منطقه تدوین گردد.
براساس این گزارش، حفظ خانه های میراثی در تهران در دستورکار است، اما در چند سال گذشته بسیاری از این خانه ها تخریب شده یا در آستانه تخریب هستند. اخیراً هم خبر رسیده که خانه پدری جلال هم پاتوق معتادان متجاهر شده، هر چندکه مدیرن شهری می گویند این خانه در تملک شهرداری نیست و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری باید به آن رسیدگی کند اما شهرداری تهران برنامه هایی برای حفاظت از میراث فرهنگی در پایتخت دارد و بودجه هایی هم برای این منظور سالانه درنظر گرفته می گردد.
منبع: خبرگزاری دانشجو