چند نکته برای تهیه غذای کودک

به گزارش لیسو، مقوی کردن غذای کودک به این معنی است که کودک با خوردن این غذا انرژی بیشتری دریافت کند از گروه های غذایی مختلف برای این منظور می توان استفاده کرد.

چند نکته برای تهیه غذای کودک

غذای کودک باید بسیار مقوی باشد تا کودک تمام احتیاجهای روزانه اش را تامین کند. غذای او باید شامل انواع ویتامین ها و فیبر غذایی باشد. به عبارتی باید غذای کودک را با افزودن مواد غذایی سالم غنی کرد.از آن جا که بچه ها هنوز تجربه های اول خوردن موادغذایی را دارند و دستگاه گوارش شان هنوز به غذاهای جامد عادت پیدا ننموده است ، ضروری است نکاتی را برای اضافه کردن مواد مغذی به رژیم غذایی شان رعایت کنیم :

اضافه کردن گوشت به غذا

مقدار گوشتی را که قرار است به رژیم غذایی کودکتان اضافه کنید به صورت تکه های کوچک یا چرخ نموده باشد . برای تهیه سوپ یا کته از گوشت های با استخوان بهره ببرید .

اضافه کردن حبوبات به غذا

حبوبات مثل نخود ، لوبیا ، عدس و ماش منبع خوبی از پروتئین است. با در نظر دریافت شرایط مزاجی کودک با آغاز 9 ماهگی برای تأمین پروتئین مورد احتیاج او حبوبات کاملاً پخته و له شده به سوپ کودک اضافه کنید .

چگونگی مصرف تخم مرغ

پروتئین تخم مرغ می تواند پروتئین غذای کودک را بیشتر کند . تخم مرغ آب پز را داخل پوره سیب زمینی یا سوپ کودک بعد از طبخ رنده کنید.(در بچه ها زیر یک سال باید فقط زرده تخم مرغ به کودک داده گردد)

مصرف سبزیجات

سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج ، جعفری یا هر نوع سبزی دیگری که در دسترس است در داخل سوپ به کودک داده می گردد. (به بچه ها زیر یک سال نباید اسفناج داد)

سبزیجات زرد و نارنجی رنگ،کدو حلوایی ، هویج و گوجه فرنگی دارای ویتامین A هستند و استفاده از این سبزیجات در غذای کودک به تأمین ویتامین A مورد احتیاج برای رشد کودک یاری می نماید .

جوانه ماش یا جوانه گندم یا پودر این جوانه ها را در سوپ کودک بریزید زیرا علاوه بر تامین ویتامین به هضم غذا هم یاری می نماید.

اصول تغذیه در بچه ها

غذای دلخواه کودک را تهیه کنید و اگر به دلایلی کودک میل به غذاخوردن ندارد از یک اسباب بازی مورد علاقه کودک برای تشویق او به غذاخوردن بهره ببرید .

به تدریج مواد غذایی مقوی و مورد احتیاج کودک را به غذای او اضافه کنید (اضافه کردن گوشت به ماکارونی) البته این کار باید با احتیاط صورت گیرد.

برای کم کردن حساسیت کودک به غذا ، او را در تهیه غذا دخالت دهید ، مانند مخلوط کردن مواد غذایی با یکدیگر یا دادن غذا به عروسک.

فاصله بین وعده های غذایی کودک را کنترل کنید .

فاصله زمانی دادن تنقلات تا وعده های اصلی غذا را هم کنترل کنید .

مقوی کردن غذای کودک

مقوی کردن غذای کودک به این معنی است که کودک با خوردن این غذا انرژی بیشتری دریافت کند. برای این منظور :

غلات و حبوبات را تمیز کنید و بشویید.

حبوبات وغلات را جداگانه داخل ماهیتابه و روی شعله ملایم به مدت 15-30 دقیقه تفت دهید.

حبوبات و غلات را به خوبی آسیاب و سپس آن ها را از الک بسیار ریز رد کنید.

آرد حبوبات و غلات را می توان در ظرف در بسته و در محل خشک به مدت چهار ماه نگهداری کرد این آرد منبع بسیار خوبی از پروتئین و انرژی است و می توان در تهیه انواع سوپ ها یا به صورت فرنی از آن استفاده کرد.

اضافه کردن عصاره استخوان هم به غذای کودک باعث افزایش املاح و مقوی کردن غذا می گردد.

نکته

اضافه کردن شکر به غذای کودک باعث می گردد ذائقه کودک به طعم شیرین عادت کند به همین دلیل اضافه کردن شکر به غذای کودک در سال اول زندگی توصیه نمی گردد . البته باید توجه کرد در صورتی که در دستور تهیه غذا شکر وجود دارد مصرف کم آن اشکالی ندارد ولی اضافه کردن شکر به غذاهای دیگر مثل پوره یا سوپ توصیه نمی گردد.

منبع: همگردی
انتشار: 18 آذر 1399 بروزرسانی: 18 آذر 1399 گردآورنده: liso.ir شناسه مطلب: 1264

به "چند نکته برای تهیه غذای کودک" امتیاز دهید

1 کاربر به "چند نکته برای تهیه غذای کودک" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چند نکته برای تهیه غذای کودک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید