افزایش فوتی های تب کریمه کنگو به 5 نفر
به گزارش لیسو، رییس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با اشاره به افزایش تعداد مبتلایان و جانباختگان تب کریمه کنگو در کشور، مجددا نسبت به ذبح بهداشتی دام و پخت کامل گوشت دام جهت مصرف تاکید نمود.
دکتر بهزاد امیری در تبادل نظر با ایسنا، درباره آخرین آمار ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور، گفت: از ابتدای سال جاری تا 29 تیرماه، 57 نفر به این بیماری مبتلا شدند که 5 نفر از آن ها جان خود را از دست دادند.
وی با اشاره به اینکه بیماری تب کریمه کنگو از جمله بیماری های مشترک بین انسان و حیوان است، اضافه کرد: خوشبختانه پس از عید قربان در روز های اخیر با افزایش ناگهانی موارد مبتلا به این بیماری روبرو نبوده ایم و فرایند شناسایی بیماران مشابه الگویی که از اول سال داشتیم، به شکل تک گیر پیش می رود.
وی با اشاره به اینکه راه های انتقال بیماری به سه روش است، اعلام کرد: اول به وسیله گزش نیش کنه است که یا ممکن است خود کنه انسان را نیش بزند یا اینکه کنه روی بدن باشد و انسان دانسته یا ندانسته آن را لِه کند. راه انتقال بعدی به وسیله خون، مایعات و ترشحات آلوده دام به انسان است که این در زمان ذبح دام یا انتقال امعاء و احشاء دام اتفاق می افتد؛ البته اگر فرد گوشت و احشاء دام را به شکل خام یا درست پخته نشده مصرف کند هم احتمال ابتلایش به بیماری وجود دارد. راه انتقال سوم هم از بیمار آلوده به سایر انسان ها است.
او تاکید نمود: گوشت دام ذبح شده نیز قبل از مصرف باید به مدت حداقل 24 ساعت در دمای 4 درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده گردد و جگر و سایر امعاء و احشاء دام، پس از 48 ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد، مصرف شوند.
امیری به مردم توصیه کرد: بهتر است، دام را از میادین عرضه مجاز دام خرید نمایند؛ چراکه این مراکز تحت نظر سازمان دامپزشکی است. ذبح دام باید در کشتارگاه ها انجام گردد، چراکه در تمامی کشتارگاه های مجاز دام، دامپزشکان حضور دارند و دام را قبل و بعد از ذبح آنالیز و معاینه می نمایند. بعضی از انواع بیماری در دام ها نظیر CCHF علائم ظاهری مشخصی ندارند و فقط دامپزشکان و کارشناسان بهداشتی قادر به تشخیص آن هستند.
منبع: فرارو