ترفندهای بو دادن پسته در هواپز (ایرفرایر) با پوست و بدون پوست

به گزارش لیسو، بو دادن پسته خام در هواپز، یکی از روش های محبوب برای بو دادن و برشته کردن پسته خام است. هر چند بعضی افراد طعم پسته خام را بیشتر می پسندند، اما اگر پسته را به روش سالم و اصولی بو بدهید و طعم دار کنید، نه تنها آسیبی به آنزیم ها و ویتامین های آن نمی زند، بلکه خوشمزه تر هم می گردد و برای مهمانی ها و پذیرایی، مجلسی تر و پرطرفدارتر است. برشته کردن پسته در هواپز یا سرخ کن بدون روغن، یکی از سالم ترین روش های شور کردن پسته است. در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله خبرنگاران ما روش بو دادن پسته در ایرفرایر و نکات مهم برشته کردن پسته و شور کردن پسته خام در هواپز را به شما آموزش خواهیم داد.

ترفندهای بو دادن پسته در هواپز (ایرفرایر) با پوست و بدون پوست

مواد لازم برای بو دادن پسته در هواپز

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
مغز پسته خام1 کیلوگرم (بدون پوست سخت)
آب1 لیوان فرانسوی دسته دار
آبلیمو (یا آبغوره، سرکه یا ترکیب هر دو)1 تا 2 قاشق چای خوری
زعفران (دم نموده غلیظ) (اختیاری)2 قاشق غذاخوری

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 8 ساعت

مدت زمان مورد احتیاج برای برشته کردن پسته در هواپز: 30 دقیقه

مراحل بو دادن پسته در ایرفرایر (سرخ کن بدون روغن)

برای شور کردن پسته خام در هواپز، کافی است پسته را طعم دار نموده و برشته کنید. در ادامه مرحله به مرحله برشته کردن پسته خام در هواپز را به ترتیب زیر دنبال کنید.

مرحله اول: پسته ها را آماده کنید

برای شور کردن پسته خام در خانه، پوست سفت پسته ها را جدا نموده و آن ها را مغز کنید. پوست نازک روی مغزهای پسته را هم می توانید جدا کنید ولی این کار اختیاری است. در یک ظرف مناسب، آب، نمک، آبلیموی تازه و زعفران دم نموده را بریزید و همه مواد را هم بزنید تا دانه های نمک در آن حل شوند.

در صورت تمایل می توانید پسته خام، آبلیموی تازه، زعفران باکیفیت و نمک را از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی تهیه کنید.

مرحله دوم: پسته ها را بخیسانید

مغزهای پسته را در یک ظرف بریزید. باید آب روی مغزهای پسته را بگیرد. اگر مقدار آب کم بود، به همان نسبت، آب معمولی و چاشنی ها را اضافه کنید. روی ظرف را بپوشانید و به مدت چند ساعت (2 تا 8 ساعت) در دمای محیط یا در دمای آشپزخانه بگذارید تا مغزها کاملا طعم بگیرند.

مرحله سوم: پسته ها را آبکش کنید

بعد از طعم گرفتن پسته ها، آنها را در آبکش بریزید و اجازه دهید آب خود را از دست بدهند. سپس پسته ها را روی یک دستمال نخی تمیز بریزید و کمی آنها را خشک کنید. این کار باعث می گردد پسته ها زودتر برشته شوند. دستگاه هواپز را روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا به مدت 10 دقیقه گرم گردد.

مرحله چهارم: پسته ها را در ایرفرایر بو بدهید

پسته های خشک شده را در مخزن هواپز بریزید، طوری که روی هم قرار نگیرند. مخزن را در دستگاه جا دهید، به مدت 30 دقیقه پسته ها را بو بدهید. هر 10 دقیقه یک بار مخزن را بیرون بیاورید و پسته ها را هم بزنید تا همه قسمت های پسته ها طلایی گردد. سپس دستگاه را خاموش کنید.

مرحله آخر: مغز پسته ها را سرو کنید

پسته ها را از دستگاه خارج کنید و در یک سینی برای چند ساعت یا یک شبانه روز بگذارید. اجازه دهید رطوبت به جای مانده پسته ها کاملا خشک گردد. سپس پسته ها را در ظرف دربسته بگذارید و در یخچال نگه دارید و به مقدار احتیاج خود آن را برای پذیرایی و میل کردن، بهره ببرید.

شما می توانید انواع آجیل از جمله و را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

طرز بو دادن پسته با پوست در هواپز

لازم نیست حتما مغز پسته یا پسته بدون پوست باشد که آن را در ایرفرایر برشته کنید. می توانید پسته های با پوست را هم در هواپز بو بدهید. در این روش، پسته های با پوست را بشویید و مانند روش بالا، آنها را مزه دار کنید. سپس پسته ها را آبکش نموده و در دستگاه هواپز، به مدت 30 دقیقه پسته ها را بو بدهید و هر 10 دقیقه آنها را هم بزنید.

می توانید در زمان بو دادن پسته در ایرفرایر، کمی از چاشنی ها، مثل زعفران دم نموده، آبلیمو، سرکه و … را روی پسته ها بپاشید تا طعم قوی تری بگیرند.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه پسته بو داده در هواپز

  • مزه دار کردن پسته ها قبل از بو دادن آنها، طعم آنها را خوشمزه تر می نماید ولی می توانید چاشنی ها و نمک را در زمان برشته کردن روی پسته ها بریزید. زمان مزه دار کردن پسته ها، اختیاری است.
  • پسته ها را بیش از نیم ساعت، در دستگاه هواپز بو ندهید. بالا بردن زمان پخت و زیاد کردن درجه هواپز، باعث پایین آمدن کیفیت پسته بو داده و تلخ شدن آن می گردد.
  • برای اینکه پسته ها به کف مخزن دستگاه نچسبند و دستگاه کثیف نگردد، می توانید از قالب های سیلیکونی یا کاغذ هواپز بهره ببرید.
  • از چاشنی های مختلفی برای طعم و رنگ دادن به پسته بو داده در ایرفرایر می توانید بهره ببرید.
  • اگر از رب انار رقیق شده (طرز تهیه رب انار) یا آب لبو برای قرمز شدن رنگ پسته بو داده استفاده می کنید، بهتر است زعفران دم نموده را حذف کنید.
  • حتما از گرفته شدن رطوبت پسته ها بعد از بو دادن آنها، مطمئن شوید. اگر پسته ها هنوز مرطوب باشند و آنها را در محیط باز بگذارید، احتمال کپک زدن و خرابی آنها وجود دارد.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن پسته بو داده در هواپز

پسته را با چه درجه ای در هواپز برشته کنیم؟

برترین دما برای بو دادن پسته در هواپز، دمای 180 درجه سانتی گراد و مدت 30 دقیقه است. بهتر است این زمان و درجه را کم و زیاد نکنید.

پسته برشته را با چی مزه دار کنیم؟

موادی که پسته را با آن مزه دار می کنید، کاملا سلیقه ای است. می توانید از آبغوره، آبلیمو، سرکه، آب انار، رب انار رقیق شده، تمبر هندی، زعفران دم نموده، سبزیجات معطر مثل گلپر و … برای افزودن طعم و رنگ به پسته بو داده بهره ببرید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 6 آبان 1403 بروزرسانی: 6 آبان 1403 گردآورنده: liso.ir شناسه مطلب: 2299

به "ترفندهای بو دادن پسته در هواپز (ایرفرایر) با پوست و بدون پوست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترفندهای بو دادن پسته در هواپز (ایرفرایر) با پوست و بدون پوست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید