طرز تهیه سالاد الویه با کالباس و یا مرغ برای 10 نفر

به گزارش لیسو، سالاد الویه یک سالاد روسی بسیار لذیذ بوده و برای وعده های غذایی مختلف مناسب است. طرز تهیه الویه مراحل ساده ای دارد و شما می توانید از این غذا برای مهمانی های خود، مراسم جشن تولد و… بهره ببرید. در طرز تهیه سالاد الویه ، ابتدا سیب زمینی ، هویج و تخم مرغ را به صورت جداگانه بپزید و سپس پوست گرفته و پوره کنید. خیارشور، پیازچه و کالباس را به صورت مکعبی و شوید را ساطوری خرد کنید. سس مایونز، آبلیمو، نمک، آویشن و فلفل سیاه را ترکیب نموده و به مواد بیفزایید. نخود فرنگی و ذرت پخته شده و مقداری روغن زیتون را با دیگر مواد مخلوط نموده و هم بزنید. سالاد را به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید و پس از تزیین، سرو کنید.

طرز تهیه سالاد الویه با کالباس و یا مرغ برای 10 نفر

سالاد الویه تنوع بالایی داشته و هر کس بنابر ذائقه و سلیقه خود می تواند از مواد اولیه مختلفی در تهیه آن بهره ببرد. برای مثال طرز تهیه سالاد الویه با مرغ یا سالاد الویه با کالباس هواداران بسیاری دارد. بنابراین، در این مطلب با ما همراه شوید تا نگاهی به طرز تهیه انواع سالاد الویه بیندازیم. با استفاده از این سالاد می توانید طرز تهیه فینگرفود الویه را نیز دنبال کنید.

سالاد الویه
تعداد نفرات10 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان تهیه40 دقیقه
میزان سختیمیانه

طرز تهیه الویه برای 10 نفر با کالباس

مواد تشکیل دهنده پایه سالاد الویه، سیب زمینی پخته شده و سس مایونز است، اما به این سالاد دلپذیر می توان مواد دیگری نیز اضافه نمود. به عنوان مثال در الویه کالباس به روش ما ایرانی ها، به جای مرغ پخته شده از کالباس مرغ یا گوشت استفاده می نمایند؛ مانند طرز تهیه لازانیا که برخی افراد به جای گوشت و مرغ، تکه های کالباس را به کار می برند.

مواد لازم برای سالاد الویه

برای طرز تهیه الویه با کالباس به مواد اولیه زیر احتیاج دارید که این مواد الویه برای 10 نفر مناسب خواهد بود. مواد لازم سالاد الویه برای 40 نفر، چهار برابر مقادیر جدول زیر است که باید هر یک از آن ها را در عدد 4 ضرب کنید.

مواد لازممیزان مورد احتیاج
سیب زمینی7 عدد میانه
هویج4 عدد
کالباس مرغ یا گوشت700 گرم
خیارشور13 عدد میانه
نخودفرنگی500 گرم
سس مایونز550 گرم
تخم مرغ10 عدد
گوجه فرنگی3 عدد
پیازچه2 عدد
تربچه قرمز4 عدد
ذرتبه میزان دلخواه
روغن زیتون4 قاشق غذاخوری
شویدبه میزان دلخواه
نمک، فلفل سیاه، آویشن و آبلیموبه میزان لازم
ریحان قرمز و جعفری (برای تزیین)به میزان دلخواه
زیتون (برای تزیین)5 عدد
کنجد (برای تزیین)نصف پیمانه

دستور تهیه سالاد الویه با کالباس

طرز تهیه انواع الویه تقریبا مراحل یکسانی دارد. با دانستن مراحل آماده سازی الویه کالباس و برخی تغییرهای کوچک، شما می توانید انواعی از الویه های لذیذ را درست کنید.

مرحله اول

برای درست کردن سالاد الویه، ابتدا سیب زمینی ، هویج و تخم مرغ را با میزانی آب و نمک به صورت جداگانه بپزید. تقریبا بعد از 15 دقیقه تخم مرغ ها، بعد از 25 دقیقه هویج ها و بعد از 40 دقیقه سیب زمینی ها پخته می شوند.

مرحله دوم

پس از سرد شدن مواد پخته شده، پوست سیب زمینی، تخم مرغ و هویج را گرفته و آن ها را با گوشت کوب، بلندر یا غذاساز له کنید. البته این مواد اولیه را می توانید به صورت هم میزان با چاقو نیز خرد کنید، اما میکس شدن مواد با هم طعم و ظاهر بهتری دارد.

مرحله سوم

خیارشور، پیازچه و کالباس را با چاقو به صورت هم میزان و مکعبی خرد کنید. سپس همه مواد را در یک ظرف بزرگ ریخته و اندکی هم بزنید.

مرحله چهارم

حالا شویدها را ریزریز نموده و به مواد قبلی اضافه کنید. سپس سس مایونز را با کمی آبلیمو رقیق نموده و همراه با نمک، آویشن و فلفل سیاه به ظرف اصلی انتقال دهید. برای پخش شدن سس و ادویه ها بین همه مواد، آن ها را به خوبی هم زده و مخلوط کنید.

مرحله پنجم

اگر نخودفرنگی و ذرت تازه دارید، آن ها را بپزید و اگر قصد دارید از کنسرو نخودفرنگی و کنسرو ذرت استفاده کنید، آن ها را به مدت 20 دقیقه در آب بجوشانید؛ سپس نخودفرنگی و ذرت را به مواد قبلی اضافه کنید. روی مواد الویه کمی روغن زیتون بریزید تا نخود فرنگی و ذرت به هم نچسبند.

مرحله ششم

اگر می خواهید به جز ادویه های معمول، از عصاره مرغ یا ادویه سالاد الویه نیز استفاده کنید، اکنون زمان آن است. حال همه مواد را به آرامی هم بزنید تا سس مایونز به خوبی در قسمت های مختلف سالاد پخش گردد.

مرحله هفتم

در آخر، ظرف سالاد الویه را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت تقریبا 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت نموده و سس به خورد تک تک مواد برود.

مرحله هشتم

ظرف سالاد الویه را از یخچال خارج کنید. برای بار دوم میزانی سس مایونز به آن اضافه نموده و به آرامی هم بزنید. سپس با میزانی جعفری خرد شده، چند برگ ریحان قرمز، میزانی گوجه فرنگی، زیتون، تربچه و کنجد، تزیین حرفه ای سالاد را تکمیل کنید. بعلاوه شما می توانید با دنبال کردن نحوه تزئین انواع سالاد به ایده های جذابی برسید.

نکته: طرز درست کردن الویه کالباس به سرانجام رسید و در ادامه مطلب انواع طرز تهیه سالاد الویه شامل الویه مرغ، الویه ساده و… را آنالیز می کنیم.

طرز تهیه سالاد الویه مرغ مجلسی

برای تهیه سالاد الویه خوشمزه با مرغ، همان شیوه قبلی را پیش بگیرید که کمی تفاوت دارد:

  • مرحله اول: در این روش درست کردن سالاد الویه ابتدا سینه مرغ را با نمک، زردچوبه و پیاز آب پز نموده و سپس آن را ریش ریش کنید.
  • مرحله دوم: سیب زمینی ، هویج و تخم مرغ را پخته و پوره کنید. خیارشور، پیازچه و شوید را خرد نموده و به دیگر مواد بیفزایید.
  • مرحله سوم: میزان بیشتری سس (در مقایسه با تهیه الویه کالباس) را با آبلیمو، نمک، آویشن و فلفل سیاه ترکیب نموده و به دیگر مواد اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: در آخرین مرحله، نخود فرنگی، ذرت پخته و روغن زیتون را داخل ظرف سالاد بریزید و آن را در یخچال استراحت دهید.

نکته: در الویه مرغ مجلسی علاوه بر مرغ، می توانید از میزانی ژامبون نیز برای مزه بهتر سالاد استفاده کنید. ضمناً برای تهیه الویه مرغ برای 10 نفر، به 2 عدد سینه مرغ احتیاج دارید.

نکات طرز تهیه انواع سالاد الویه

اگر چه مراحل و طرز تهیه سالاد الویه مانند سالاد تن ماهی ساده به نظر می رسد، اما مانند هر غذای دیگری باید به نکات و فوت و فن های آن توجه داشته باشید تا یک سالاد الویه مجلسی آماده گردد:

  1. برای پخت سیب زمینی و هویج سعی کنید مواد بیش از میزان پخته و له نشوند. برای اطمینان از پخت کافی، با یک چنگال داخل سیب زمینی و هویج را سوراخ نموده و از نرم بودن آن ها مطمئن شوید.
  2. در شستن سیب زمینی ها وسواس به خرج دهید تا هیچ خاکی باقی نماند، زیرا در این صورت امکان نفوذ خاک به بافت سیب زمینی و آلوده کردن آن وجود دارد. در طرز تهیه سمبوسه نیز در روش شستشو سیب زمینی دقت کنید.
  3. در طرز تهیه سالاد الویه مرغ خانگی، برای خنک کردن سیب زمینی های آب پز شده، از آب سرد استفاده نکنید؛ زیرا این کار باعث سفت شدن سیب زمینی می گردد.
  4. خیارشور بسیار شور است، بعلاوه کالباس و سس مایونز نیز قدری نمک دارند. بنابراین در هنگام اضافه نمودن نمک، ابتدا الویه را مزه نموده و سپس میزان کافی نمک بیفزایید.
  5. استفاده از روغن زیتون طعم جذابی به سالاد الویه می دهد، اما سعی کنید از نوع بدون بوی آن استفاده کنید.
  6. در طرز تهیه انواع الویه از رنده کردن خیارشور و کالباس بپرهیزید؛ زیرا همواره له کردن مواد به معنای خوش طعم شدن غذا نیست، گاهی برخی از مواد باید خود را در غذا نشان دهند.
  7. برای آب نینداختن مواد سالاد الویه، هویج ها را پس از آب پز کردن و پوست کندن و خیارشورها را پس از خرد کردن، روی پارچه قرار دهید تا آب اضافی آن ها جذب پارچه گردد.
  8. برای مزه بهتر، پوست هویج ها را به خوبی بتراشید و سپس در سالاد الویه بریزید. اگر تصمیم به تهیه یک غذا از فهرست انواع اسنک و تست را نیز دارید، در صورت استفاده از هویج، همین نکته را رعایت کنید.
  9. از کالباس و ژامبون مرغوب، معتبر و با درصد گوشت بالا در طرز تهیه سالاد الویه استفاده کنید. برای سالم بودن این غذا هم توصیه می کنیم که به سراغ سوسیس و کالباس بدون نیترات بروید.
  10. در استفاده از آبلیمو در سالاد الویه افراط نکنید؛ با اینکه آبلیمو عطر و طعم خوبی دارد، اما مصرف بیش از میزان آن سالاد را تلخ می نماید.
  11. سعی کنید برای تزیین سالاد الویه از اسلایس کردن گوجه فرنگی دوری کنید. با این کار آب گوجه فرنگی روی مواد سس دار ریخته و ظاهر ناخوشایندی را ایجاد می نماید؛ به جای آن از گوجه گیلاسی استفاده کنید.
  12. پس از اضافه نمودن نخودفرنگی، سالاد اولیه را کمتر هم بزنید تا نخودفرنگی های پخته شده له نشوند.
  13. در طرز تهیه سالاد الویه از شوید خشک به جای شوید تازه استفاده نکنید.
  14. برای تهیه سالاد الویه با مرغ، سعی کنید از گوشت سینه استفاده نموده و قسمت های استخوانی را کنار بگذارید. بعلاوه بهتر است قبل از اضافه نمودن مرغ به سالاد الویه، آن را با ادویه ها مزه دار کنید.
  15. در طرز تهیه انواع سالاد الویه به صورت رژیمی، می توانید به جای سس مایونز از ماست استفاده کنید. البته بهتر است که نیمی سس مایونز و نیم دیگر ماست باشد تا طعم خوب سس باقی بماند.
  16. تخم مرغ ها در سالاد الویه باید حتما پخته باشند و از عسلی کردن زرده آن ها خودداری کنید.
  17. در طرز تهیه الویه برای طعم بهتر سالاد می توانید از عصاره های مرغ یا ادویه های مخصوص سالاد الویه استفاده کنید.
  18. برای تنوع و خوشمزگی بیشتر، می توانید سیب زمینی و مرغ سالاد الویه را به جای آب پز کردن با شیر بپزید. البته برخلاف آب پز کردن، نباید هیچ شیری در ظرف باقی بماند تا تمام آن جذب سیب زمینی و مرغ گردد.

روش نگهداری سالاد الویه

پس از آشنایی با طرز تهیه سالاد الویه، روش نگهداری آن یکی از سوالات مهم است. برای نگهداری الویه، سالاد را داخل ظرفی درب دار ریخته و در یخچال قرار دهید. توجه داشته باشید که به علت استفاده از سس مایونز در ترکیبات الویه، این غذا ماندگاری زیادی نداشته و آن را باید در فاصله 2 روز مصرف کنید.

جلوگیری از خراب شدن سالاد الویه

نگهداری سالاد الویه در خارج از یخچال موجب خراب شدن آن در مدت زمان کوتاهی می گردد؛ پس دقت داشته باشید که الویه حتما در یخچال نگهداری گردد. بعلاوه ظرف نگهداری سالاد باید درب دار باشد، چراکه سطح سالاد خشک شده و بوی آن نیز در یخچال پخش می گردد.

الویه خوشمزه و مجلسی، بهانه ای برای دور هم بودن

اکنون که با طرز تهیه انواع سالاد الویه کالباس و مرغ مجلسی و خوشمزه آشنا شدید، وقت آن است که برای یک میزبانی محبت آمیز حاضر شوید. این غذا برترین انتخاب برای جشن تولدها و دورهمی ها است. سریع حاضر می گردد، مقوی و انرژی زا است و ظاهری بسیار دلپذیری دارد. البته، انواع سالادهای خوشمزه و مجلسی تنوع بسیاری داشته و یکی دیگر از آن ها طرز تهیه سالاد ماکارونی است که می توانید در کنار الویه آن را نیز تهیه کنید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 17 بهمن 1403 بروزرسانی: 17 بهمن 1403 گردآورنده: liso.ir شناسه مطلب: 2357

به "طرز تهیه سالاد الویه با کالباس و یا مرغ برای 10 نفر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سالاد الویه با کالباس و یا مرغ برای 10 نفر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید