بزرگسالان بیش فعال، بیشتر دچار بیماری های قلبی عروقی می شوند
به گزارش لیسو، مطالعات نو دانشمندان نشان می دهد بزرگسالان مبتلا به اختلالات بیش فعالی، بیش از سایر افراد در معرض بیماری های قلبی عروقی قرار دارند.
بر اساس یک مطالعه مشاهده ای بزرگ که به وسیله محققان موسسه کارولینسکا و دانشگاه اوربرو انجام شد، بزرگسالان مبتلا به ADHD نسبت به سایر افراد، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی هستند. محققان می گویند این یافته ها بر لزوم نظارت بر سلامت قلبی عروقی در افراد مبتلا به ADHD تاکید می نماید.
اختلال نقص توجه/بیش فعالی (ADHD) یکی از شایع ترین اختلالات عصبی رشدی است که شیوع جهانی آن در حدود 2.5 درصد در بزرگسالان است. اغلب به موازات سایر شرایط روانی و فیزیکی وجود دارد که بعضی از آن ها با افزایش خطر بیماری قلبی عروقی (CVD) مرتبط هستند، اما اینکه ADHD به طور مستقل با بیماری های قلبی عروقی کلی و خاص مرتبط است یا خیر، توجه چندانی به آن نشده است.
در مطالعه حاضر، محققان در پی آن بودند که ارتباط بین ADHD و حدود 20 بیماری قلبی عروقی مختلف را از دیگر عوامل خطر شناخته شده مانند دیابت نوع 2، چاقی، سیگار کشیدن، مسائل خواب و اختلالات روانی جدا نمایند.
نویسنده اول این مطالعه، لین لی، محقق فوق دکتری در بخش اپیدمیولوژی پزشکی و آمار زیستی، مؤسسه کارولینسکا، می گوید: ما دریافتیم که بزرگسالان مبتلا به ADHD در مقایسه با سایر افراد دو برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به حداقل یک بیماری قلبی عروقی هستند. زمانی که سایر عوامل خطرساز ثابت شده برای CVD ها را در نظر گرفتیم، این ارتباط ضعیف شد، اما همچنان قابل توجه بود که نشان می دهد ADHD یک عامل خطر مستقل برای طیف گسترده ای از بیماری های قلبی عروقی است.
این یافته ها بر اساس داده های ثبت ملی بیش از پنج میلیون بزرگسال سوئدی، از جمله حدود 37000 فرد مبتلا به ADHD است. پس از میانگین 11.8 سال پیگیری، 38 ٪ از افراد مبتلا به ADHD حداقل یک تشخیص بیماری قلبی عروقی داشتند.
بیشتر بخوانید
خطرات برای همه انواع بیماری های قلبی عروقی و به ویژه برای ایست قلبی، سکته مغزی هموراژیک و بیماری های عروق محیطی بالا بود. این ارتباط در مردان تا حدودی قوی تر از زنان بود. بعضی از بیماری های روانپزشکی، به ویژه اختلالات غذایی و مصرف مواد، به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را در افراد مبتلا به ADHD افزایش می دهد. درمان با محرک ها و سایر دارو های روان پزشکی، مانند دارو های ضدافسردگی و دارو های کاهش دهنده اضطراب، تاثیری اساسی بر ارتباط بین ADHD و بیماری های قلبی عروقی نداشت.
محققان تاکید می نمایند به علت ماهیت مشاهده ای مطالعه، یافته ها نمی توانند رابطه علی را ایجاد نمایند.
آخرین مطالعه می گوید: پزشکان باید به دقت عوامل روانپزشکی و عوامل سبک زندگی را برای یاری به کاهش خطر CVD در افراد مبتلا به ADHD در نظر بگیرند، اما ما بعلاوه به تحقیقات بیشتری برای کشف مکانیسم های بیولوژیکی قابل قبول، مانند اجزای ژنتیکی مشترک برای ADHD و بیماری های قلبی عروقی احتیاج داریم.
محققان هشدار دادند که این مطالعه دارای محدودیت هایی است، از جمله فقدان اطلاعات در خصوص بعضی از عوامل مرتبط با سبک زندگی، مانند رژیم غذایی و فعالیت بدنی که می تواند بر این ارتباط تاثیر بگذارد.
منبع: مدیکال اکسپرس
خبرنگاران علمی پزشکی بهداشت و درمان
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان